keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Jäässä ja lumiukkona

Vuoden viimeinen aluevalmennus oli alkuviikosta Ypäjällä, mukana tällä kertaa Pikku Otto.
Maanantaina mennessä oli hieno auringonpaiste, mutta reilusti pakkasta ja tiet jäässä. Iltapäivän valmennus maneesissa menikin sormien lämmittelyyn ja jäisten sormien takia hieman jäykkään ajoon. Otto väläytteli hienoja pätkiä, toimi muutenkin hyvin, hieman tarvitsee muistutusta liikkumiseen. Vaikkei Otto jaksakaan vielä kantaa itseään tasaisesti niin edistystä on tapahtunut, nyt vastaa jo kuskin  apuihin ja ajamalla ponin saakin kulkemaan melko tasaisesti. Kuolaimena ollut liverpool tuntui hyvältä ja poni kulki innokkaasti. Otto käyttäytyi myös muuten hienosti, matkat tallilta maneesille menivät hienosti vaikka takaisin tullessa olikin jo pimeää.

Yöllä pakkanen lauhtui ja vaihtui lumisateeksi. Meillä valmennus oli vuorossa jo aikaisin aamulla. Melko lumisena päästiin maneesille, mutta ei ainakaa sormet jäätynyt. Tänään ajettiin tarkkuusmaratonia, harjoiteltiin tarkkoja, tiukkoja käännöksiä eri tavoilla. Otto kääntyi melko hyvin, vaikka mukana olikin väärä kuolain, joka ei toiminut tässä ollenkaan. Pikku hiljaa käännökset parantuivat, vaikka lopuksi alkoikin väsy painaa eikä eteneminen enää oikein riittänyt. Kuitenkin osa-alueet siis melko hyvin hanskassa, tästä on hyvä jatkaa treenejä kohti ensi kautta.


Lämpimässä tallissa Oton oli hyvä kuivatella, sillä aikaa kun kuski kävi tapojensa vastaisesti vähän groomailemassa, ja reidet taitavat muistaa sen vielä myöhemminkin. Sitten kotimatka alkoi nollakelissä ja lumisateessa, ajokelit olivat haastavat, mutta onneksi paranivat kotia kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti