keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Vuosi 2011 tiivistettynä

 Vanhojen kotisivujen ajankohtaista-sivun tapahtumat vuonna 2011


31.12.2011
Jos vielä vuoden viimeiseksi teoksi listaisi suurimmat ja tärkeimmät saavutukset vuodelta 2011:

Tyyne: Italiano-pentue (3+1), 1xVSP, 1xserti, 1xvaraserti
Viuhti: tammavarsa Sangron Speranza, astutettu oriila Oskar 142 SH
ensimmäinen estestartti 30cm tuloksena puhdas rata
valjakkoajo:
Tarmo: 5 sijoitusta aluetarkkuuskilpailuista ja -osakokeista. Ensimmäisen kokonaiskilpailun voitto. Kuoli 16.7.2011
Emelia: 5 sijoitusta aluetarkkuuskilpailuista ja -osakokeista. Kokonaiskilpailun 3. sija.
+ Hekohoidon ensimmäinen toimintavuosi


8.12.2011
Nyt ovat sekä Viuhti että Ronja lähteneet ylläpitoon, Viuhti tulee keväällä takaisin varsomaan ja Ronja joskus kun on kasvanut aikuiseksi. Näin syksyllä ja talvella on vähän hiljaisempaa niin koirien kuin hevostenkin osalta. Valjakossa olisi muutama valmennus jo ollutkin, mutta esteitä on tullut matkan varrelle sen verran etten ole niihin vielä päässyt. No ehkä jos sitä siirtäisi ajatukset jo ensi vuoteen ja tulevaan kauteen.
Uudenkaupugin ratsastajien syyskokous ja pikkujoulut on jo vietetty ja hallituksen varajäsenen paikkani vaihtui varapuheenjohtajaksi. Saa nähdä siis mitä uusia tuuli se tuo tullessaan.



15.10.2011
Viuhti oli ensimmäisissä estekisoissaan kuskina Ida Kallioinen. Laitilan ratsastajien kisoissa luokasta 1 30cm arv. A.1.0 tuloksena oli puhdas rata. Viuhti ja Ronja käyttäytyivät molemmat hyvin eikä Viuhtin kisasuoritusta häirinnyt varsa millään tavalla. Ronja oli normaali itsensä, eli utelias ja rohkea.



2.10.2011
Tänä viikonloppuna järjestettiin Urjalassa kauden viimeinen valjakon aluekilpailu. Empun kanssa olimme starttaamassa koulu- ja tarkkuusosuudet. Koulussa oli vielä epätasaisuutta, mutta selvää edistystä on havaittavissa. Tarkkuusosio menikin sitten ihan nappiina ja otettiin osakoevoitto koko päivän nopeimmalla uusinnalla! Tästä on hyvä Empun jäädä mammalomalle ja katsella uudestaan reilun vuoden päästä valjakkokiemuroita.

3.9.2011
Eilen Miinulla oli jännät paikat kun Ypäjällä Suomenhevosten kuninkaallisissa kisattiin 3-vuotiaiden laatuarvostelun finaali. Rakennearvostelusta Miinu sai taisaisen kasirivin, kokonaispisteet siis 40p ja I palk. Irtohypytyksessä Miinu oli taas innoissaan kuten yleensä, mutta suoriutui tehtävistä hyvin. Lopputuloksissa keskiarvo 7,78, kilpailun 3. sija ja paras pienhevonen!
Tänään kuninkaalliset Miinun osalta jatkui rennommissa merkeissä. Kävimme derbykentällä esiintymässä orikavalkadissa Murron Valon jälkeläisryhmässä. Ryhmässä esitettiin Valon Veikka esteillä, Murron Into koulussa ja Miinu ajaen. Miinu käyttäytyi koko matkan todella hienosti ja teki yleisöön vaikutuksen upeilla liikkeillään.

13.8.2011
Tyyne vieraili myös Turun koiranäyttelyssä, kylläkin ensimmäistä kertaa elämässään lainaesittäjän kanssa. Tällä kertaa tuomari Johan Juslin arvosteli Tyynen tulokseksi PN2 ja varaserti.

6.8.2011
Käytiin Tyynen kanssa pyörähtämässä Honkajoen ryhmänäyttelyssä hakemassa vähäisessä borderikehässä EH. Tuomarina kroatialainen Jasna Matejcic.

24.7.2011
Kokemäen mätsärissä Viuhti ja Ronja olivat tamma&varsa luokassa ja arvosteltiin näin ollen samanaikaisesti. Molemmat toimivat hyvin ja saatiin esitettyä liikkeetkin samaan aikaan, kun Ronja totteli taluttajaa jo niin hyvin, että jättäytyi emästä jälkeen ja kulki omaa vauhtiaan. Molemmat saivat punaisen ruusukkeen ja hyvät arvostelut.

21.7.2011
Torstai-illalla suunnattiin ponien kanssa Saloon Koivumäen tilalle match show’hun, jotta Ronja pääsee harjoittelemaan esiintymistä ennen oikeita rotunäyttelyitä. Mätsärissä oli kolme luokkaa: ponit, hevoset ja varsat. Molemmat ponit saivat punaisen ruusukkeen ja Viuhti pidensi reissuamme olemalla ponien luokkavoittajia ja paras aikuinen shettis. Ronjaakin tuomari Anna Pajanen kehui erittäin lupaavaksi. Molemmat ponit käyttäytyivät hyvin ja Ronja odotti hienosti kehän keskellä kun Viuhti esiintyi. Hiukan testailtiin miten paikallaan voi pomppia, muttei yrittänyt sännätä emän perään. Kiitos Johkulle narussa roikkumisesta! :)

17.7.2011
Paljon on sattunut ja tapahtunut lyhyessä ajassa. Ronja-varsa on kasvanut huimasti ja alkaa kovaa vauhtia kuoriutumaan varsakarvastaan. Viuhti on astutettu ja ultrattu tiineeksi oriista Oskar 142 SH.

Ja kun toinen elämä alkaa niin toinen päättyy. Upea amerikan minihevosori Zephyr Woods Russian Twister eli Tarmo kuoli tapaturmaisesti 16.7. Juuri valjakkouransa alottanut ori oli ainutlaatuinen rotunsa edusta, koska oli koko Euroopassa ainoa minihevonen, joka on suoriutunut valjakon kokonaiskilpailusta ja vieläpä erittäin mallikkaasti. Tämä valloittava pieni hevonen ei ehtinyt vielä näyttää kaikkea potentiaaliaan valjakkoajossa, mutta todisti ainakin ettei koko ole aina este. Toivottavasti muut minihevoset jatkavat tästä ja muistuttavat kaikkia, että minihevonen on Hevonen suurella sydämellä.
Zephyr Woods Russian Twister  28.4.2001-16.7.2011

Tyyne pääsi mammaloman jälkeen ensimmäiseen näyttelyynsä ja toisti melkein saman kuin edellisenkin pentueen jälkeen. Tuloksena oli VSP ja serti. Arvostelussaan tuomari Tapio Ranta antoi Tyynelle pelkkiä kehuja. Tyyne onkin tällä hetkellä erittäin hyvässä kunnossa ja karvassa, joten pari näyttelyä tässä onkin tiedossa, katsotaan josko niistä irtoaisi se viimeinenkin serti…

Sain myös vahvistuksen kennelnimelleni Sangron, joka liitetään myös Italiano-pentueen nimiin.

11.6.2011
Nuori Border-päivä vietettiin taas helteisissä merkeissä, mutta tänä vuonna mukana oli ensimmäinen itse kasvattamani pentue. Kaikki neljä pentua olivat paikalla, mistä olen erittäin kiitollinen kaikille pentujen omistajille! Kaikki pennut käyttäytyivät hienosti ja saivat hyvät arvostelut. Pikku-urosten luokassa Urho oli 2, Sisu 4. ja Coco 5. Pikku-nartuissa Sylvi oli kovataisoisen luokkansa 4. ja sai KP:n, joten käytiin pyörähtämässä PN-kehässäkin. Kasvattajaluokkassa esitin kolme pentua: Sisun, Urhon ja Sylvin. Kasvari meni aivan yli omien odotusten kun olimme puolessa välissä eli kolmansia ja saimme vielä KP:n! Sillä on hyvä aloittaa kasvattajaura. Tämä sama pentukolmikko kävi vielä näyttäytymässä Saulin (Karimäen Nikolai) jälkeläisluokassa, joka oli ainoana osallistujana tietenkin voittaja, mutta sai myös KP:n. Kiitos kaikille hienosta päivästä!

29.5.2011
Olimme Loimaalla valjakkokisoissa oikein isolla porukalla, viiden ponin ja viiden ihmisen voimin. Siellä ajettiin koulu- ja tarkkuusosuudet. Osallistuin alueluokkaan sekä Tarmolla että Kitoksella eli Aleksilla. Molemmat menivät hienosti, kuski vain oli hieman jäässä. Tarmolla sijoituin tarkkuuden 2. sijalle, Aleksilla koulun 2. sijalle ja molemmilla kokonaiskisan jaetulle 2. sijalle.


22.5.2011
Viuhti varsoi aamulla kauniin ja pienen rautiaan tammavarsan. Molemmat voivat hyvin ja varsa on utelias ja eloisa. Varsan isä on Kompis Roderick.


15.5.2011
Aluevalmennuksissa olin tällä kertaa vain pikaisesti kääntymässä Ida Kallioisen Kitos ponin kanssa. Aleksi meni hyvin ja parani paljon viikonlopun aikana. Sunnuntaina oltiin kouluajoharjoituksissa kopillisella poneja. Kaikki ponit menivät hienosti ja saivat hyvät arvostelut.

1.5.2011

Vappuna ajoin ensimmäisen kokonaiskilpailuni Ypäjällä. Olin sekä Tarmolla että Empulla ponien helpossa alueluokassa. Lauantaina ajettiin koulu- ja tarkkuusosuudet. Koulussa pieni kenttä oli Empulle hieman ahdas enkä saanut sitä näyttämään ihan parhainta puoltaan. Tarmo taas oli todella herkällä tuulella ja tuntui etten saa viestitettyä herralle asioita tarpeeksi pienillä eleillä. Tuloksissa Tarmo neljäs ja Emppu viides. Tarkkuudessa molemmat menivät hyvin, Tarmon kanssa tuli pieniä vaunuongelmia matkalla, mutta vauhtia se ei silti hidastanut. Tarkkuudessa Tarmo oli toinen ja Emppu neljäs. Siispä lauantain jälkeen kisassa tilanne oli Tarmo kolmas ja Emppu neljäs.
Sunnuntaina oli maratonin vuoro. Empun lähtö oli ensin ja sen kanssa lähdin liikenteeseen enemmänkin tutustumaan esteisiin ja hakemaan sujuvaa reittiä. Hiukan poni alkoi lopussa hidastumaan, mutta hyvin jaksoi silti maaliin asti. Käyntiosuudessa Emppu oli todella vahvoilla, meni heittämällä alle melko tiukankin käyntiajan. Tarmon kanssakin päästiin käynnissä juuri alle sallitun ajan. Esteille lähdettiinkin sitten näyttämään kuinka lujaa mini kulkee, ja kyllähän se kulki! Tarmo oikein itsekin intoutui, jouduin loppumatkasta jo hieman hidastamaan sitä. Maaliin tullessa Tarmo oli vielä ihan tohkeissaan eikä edes hikinen. Pieni hevonen olisi halunnut vielä mennä muutaman esteen lisää. Olen todella tyytyväinen molempien ponien suoriutumiseen sekä siihen, että itse muistin kaikki reitit.
Päivän kruunasi vielä lopputulokset. Maratonosuuden Tarmo voitti ja Emppukin oli hienosti viides. Kokonaistuloksissa sijoituin molemmilla: Tarmolla tuli voitto ja Empulla kolmassija. Molemmilla oli siis kokonaisuudessaan melko virheettömät suoritukset ja Tarmolla vielä löytyi nopeuttakin. Tästä se lähtee, ei olisi ensimmäinen kunnon kisa voinut enää paremmin mennä!

25.4.2011

Pääsiäinen tuli vietettyä valjakkoajon parissa, kun ensin oli aluevalmennukset, joissa mukanani olivat Tarmo ja Emppu. Maanantaina tuli vielä ajettua neljä luokkaa aluetarkkuutta, kaikki sijoittuen, pienestä vatsataudista huolimatta. Tarmolla toisesta luokasta taas voitto ja Empun kanssa kaksi tasaista kakkossijaa, jopa vaativasta luokasta, jossa starttasin ensimmäisen kerran.

28.3.2011

Viikonloppuna oli taas valjakon aluevalmennukset ja siihen perään aluetarkkuuskilpailut Hessi-tallilla. Valmennuksiin otin tällä kertaa mukaan Miinun ja Tarmon. Molemmat menivät valmennuksissa erittäin hienosti ja saivat paljon kehuja. Kisoissa ajoin Tarmolla kaksi helpointa luokkaa, Empulla kolmannen luokan ja Miinulla nuorten harjoitusluokan. Kaikki ponit menivät erittäin hyvin, joista tuloksetkin puhuvat puolestaan. Kaikilla poneilla napattiin sijoitukset, Miinulla kolmas sija, Empulla kakkonen ja Tarmolla voitto! Eipä päivä paljon paremmin olisikaan voinut mennä ja tulipahan näytettyä, ettei amerikan mini ole mikään lelu!

5.3.2011
Maiju ja Sara kävivät Lempäälässä ottamassa ensimmäiset agilityn kolmosluokas startit ja hakemassa muutaman hyllyn tulevia palkintoja varten.

27.2.2011
Tänään tuli kisailtua oikein urakalla. Urjalassa oli vuoden ensimmäiset aluetarkkuuskilpailut. Lähtijöitä oli todella paljon ja radat olivat oikein mukavat. Elli ja Emppu kilpailivat ensimmäistä kertaa ja +35cm luokassa heille tulikin mukava rata yhdellä pudotuksella. Itse starttasin kaksi +30cm luokkaa, ensimmäisessä sekä Empulla että Aleksilla (Kitos) ja toisessa vain Aleksilla. Emppu toimi todella hienosti ja saatiin erittäin sujuva ja hyväntuntuinen rata. Tuloksena oli toinen sija, melkein kahdenkymmenen osallistujan joukossa. Aleksin kanssa oltiin molemmissa luokissa selvästi puolenvälin paremmalla puolella yhdella pudotuksella. Wasaborgin tallilta Aleksin lisäksi kilpailemassa olivat Reiska (Manuel Halerolls) ja Luka (lucky Boy IV) sekä kuskeina Laura Kallioinen, Kaisa Jussila ja Ida Kallioinen.



Turussa kilpailtiin agilityn kakkosluokkien kisoja. Maiju ja Sara olivat siellä metsästämässä nousunollia. Pienten vaikeuksien jälkeen kisat eivät olisi voineet parivaljakolta oikein paremmin mennä: tuloksena kaksi nollarataa, voitto ja toinen sija sekä tietenkin menolippu kolmosiin! Tämä pari ei turhaan ole jäänyt nousuaan odottelemaan, joten onnea matkaan ja jatkakaa samaa hienoa työtä kolmosissa!

20.2.2011
Maiju ja Sara olivat kisailemassa ensimmäistä kertaa kakkosissa. Päivän aikana oli kolme starttia ja kotiintuomisina ensimmäinen nousunolla! Kahdessa muussakin lähdössä pari oli sijoilla tai aivan sen tuntumassa. Onnea nopealle parille!

7.2.2011
Maiju ja Sara tekivät agility uransa kolmannen nollaradan Helsingissä 6.2. ja näin ollen kisailevat jatkossa kakkosluokassa. Onnea nopeasta luokkanoususta!

3.2.2011
Tyyne (Matchmeadow’s Wild Rose) sai 4 pentua (3+1). Pentujen isä on Sauli (Karimäen Nikolai). Pennut ovat kaikki sinisiä ja voivat hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti