keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Vuosi 2012 tiivistettynä

Vanhojen kotisivujen ajankohtaista-sivu vuonna 2012


31.12.2012
Saavutukset ja tapahtumat vuodelta 2012:
valjakkoajo:
13 osakoevoittoa ja 6 kakkossijaa
2 kokonaiskilpailun kakkossijaa
5 nuoren hevosen ensimmäinen valjakkokisa, ikähaarukka 3-7-v.
Nuorten Keilakunkku Cupin voitto ponilla Stonecastle’s Wild Prince
Aluetason ponimestaruushopeaa ponilla Manuel Halerolls
omat ponit:
Viuhti: orivarsa Sangron Roadrunner (i: Oskar 142SH)
II palk rotunäyttelystä (SWE)
Ronja: II palk rotunäyttelystä (SWE)
Konsta: II palk rotunäyttelystä (SWE)
match show:
BIS I, BIS III, paras veteraani, tyylikkäin pari esittämilläni hevosilla Kotimäen Tigeress ja Sangria
koirat:
Tyyne:  EH, LTE 157p
Sangron Unno: 2 x vasert, silmät ok, polvet 0/0
Sangron Ragazza: H, silmät ok, polvet 0/0




12.12.2012
Sylvi (S. Ragazza) ja Sisu (S. Unno) olivat virallisissa terveystutkimuksissa ja  molemmilla oli terveet silmät ja polvet.

30.9.2012
Kauden viimeisessä valjakkoajon kokonaiskisassa ratkottiin myös valtakunnallinen aluetason mestaruus, jossa ajoin Reiskalla (Manuel Halerolls) ponimestaruuden hopealle! Reiska sijoittui toiseksi myös koulu- ja maratonosakokeissa. Vili (Stonecastle’s Wild Prince) oli kokonaiskisassa hienosti kolmas ja otti vei taas tarkkuusosakokeen nimiinsä. Tässä oli hieno lopetus tälle kaudelle!


26.8.2012
Ratsastusseura Pegasoksen järjestämässä mätsärissä Sangria 23-v oli paras veteraani ja Taiga (Kotimäen Tigeress) vei koko show’n ja ollen BIS I sekä saimme tyylikkäin pari-palkinnon.


28.7.2012
Laitilan ponipäivien mätsärissä esittämäni Taiga (Kotimäen Tigeress) oli BIS III


15.7.2012
Viuhti (Aarteen Viuhti) ja Konsta (Sangron Roadrunner) olivat Tampereella shetlanninponien rotunäyttelyssä. Molemmat saivat hyvät arvostelut ja kakkospalkinnot.


14.7.2012
Sisu (S. Unno) oli omistajansa Annan kanssa Forssan näyttelyssä ja tuloksena taas hieno ERI JUK-2

1.7.2012
Käytiin Jullen kanssa hyppelemässä pari pikkuluokkaa Vahdon estekisoissa. Selvitettiin sekä 50cm että 60cm 4:llä virhepisteellä.

30.6.2012
Viuhtin viimekesäinen varsa Ronja (Sangron Speranza) oli Pedersören shetlanninponien rotunäyttelyssä.  Sieltä kotiintuomisina kakkospalkinto, kiitos Ronjan tukijoukoille!


10.6.2012
Loimaan aluevaljakkokilpailuissa mukana olivat Reiska (Manuel Halerolls), Vili (Stonecastle’s Wild Prince) ja Julle (Julius Keessar). Reiskan kanssa voitettiin seuraluokan molemmat osakokeet ja kokonaiskilpailu, Vili voitti nuorten hevosten tarkkuuden ja oli koulukokeen sekä kokonaiskilpailun toinen. Julle selviytyi hienosti ensimmäissen valjakkokilpailunsa molemmista kokeista.




26.-27.5.2012
Juniorien debyytti valjakkoajon kokonaiskisassa eli Miinu (sph-tamma Lavilan Minttu) ja Vili (w-ruuna Stonecastle’s Wild Prince) osallistuivat nuorten hevosten alueluokkaan Wiurilassa. Vili oli koulussa hieman hermostunut eikä ollut ihan parhaimmillaan, mutta tarkkuus ja maraton on selvästi enemmän Vilin alaa ja niistä nappasimmekin osakoevoitot. Miinu oli tasainen koko kilpailun ja selviytyi kaikista osakokeista hienosti vaikka kuski ajoikin ensimmäisellä maraton esteellä väärän radan, mutta koulukokeesta tuli tasaisuudella kakkossija. Erittäin hieno suoritus molemmilta nelivuotiailta ensimmäisestä kokonaiskisastaan!



21.5.2012
Hyvin lämpimän maanantaipäivän päätteeksi Viuhti varsoi  vankan ja vilkkaan rautiaan orivarsan. Varsominen sujui hyvin ja molemmat voivat hyvin. Varsa on hyvin voimissaan ja erittäin sosiaalinen.


20.5.2012
Sastamalan ryhmänäyttelyyn matkasi Tyyne ja sen viimeisimmästä pentueesta sekä Sisu (S. Unno) että Sylvi (S. Ragazza). Sisu oli taas erinomainen ja ylitti itsensä ollen PU-2 ja saaden varasertin! Sylvikin sai melko hyvän arvostelun mutta ei ollut juuri nyt oikein näyttelykunnossa jolloin tuloksena oli H. Tyynen tulos tänään EH AVK-4.



5.5.2012
Sisu (S. Unno) teki näyttelydebyyttinsä omistajansa Annan kanssa Rauman koiranäyttelyssä mielettömän hienolla tuloksella ERI JUK-2 SA


24.4.2012
Valjakkokuski ja estehevonen eksyivät tallillamme pidettyihin koulukisoihin melko hyvällä menestyksellä. Szellön kanssa menimme sekä C-merkin kouluohjelman, jossa sijoitumme toisiksi että hyvällä tuloksella helppo B:0


14.4.2012
Tyyne oli borderterrierikerhon järjestämässä luonnetestissä, jossa tuomareina olivat Lea Kilpeläinen ja Tarja Matsuoi. Tuloksena oli 157p.
Toimintakyky                 +1 Kohtuullinen
Terävyys                        +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu                 +1 Pieni
Taisteluhalu                    +2 Kohtuullinen
Hermorakenne               +1 Hieman rauhaton
Temperamentti               +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus                         +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys         +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus      ++ Laukauskokematon

9.4.2012
Keilakunkku  Cup sai hienon päätöksen Hessi-tallilla aluetarkkuuskilpailussa kun pidimme Vilin kanssa johtosijamme ja tuplaluokkavoiton myötä veimme myös nuorten hevosten ja ponien Keilakunkku Cupin ensimmäisen sijan. Seuraavaksi onkin aika alkaa miettiä vähän laajempaa kokonaisuutta, koska seuraavat kilpailut ovatkin jo kokonaiskisat ja siellä nuoret hevoset pääsevätkin uuteen tulikokeeseen sekä koulu- että maratonkokeissa.


25.3.2012
Aluetarkkuuskilpailussa Hessi-tallilla mukana olikin oikein kunnon joukko nuoria hevosia. Mukana oli jo yhden kilpailun kokomuksella Vili ja Otto sekä ensikertalaisina Anna-Kaisa Juutin omistama 4-vuotias sph-tamma Lavilan Minttu ja Elli Pitkäniemen omistama 5-vuotias shettis-tamma Pineriver’s Miss Moneypenny. Vili sijoittui + 35 cm luokassa toiseksi ja +30 cm luokassa neljänneksi. Miinu oli toisessa luokassa ensimmäinen ei-sijoittunu ja toisessa saatiin puhdas perusrata. Monza oli muutamalla pudotuksella kuudes molemmissa luokissaan. Otto oli nuorten hevosten harjoitusluokassa kolmas. Kaikki nuoret käyttäytyivät hyvin ja ovat taas kokemusta rikkaampana lähempänä kisahevosta. :)

12.2.2012
Tämän vuoden kisakausi avattiin aivan loistavasti kun Hessi-tallilla järjestetyissä valjakon aluetarkkuuskisoissa starttasi ensimmäistä kertaa Laura Kallioisen omistama 4-vuotias b welsh ruuna Stonecastle’s Wild Prince ja Anu Lehtimäen omistama 3-vuotias suomenpienhevosruuna Pikku Otto. Vili voitti +35 cm ja +30 cm alueluokat ja Otto nuorille hevosille tarkoitetun harjoitusluokan. Molemmat nuoret toimivat hienosti ja käyttäytyivät kuin vanhat tekijät. Jään innolla odottamaan mihin nämä ponit tästä kehittyvätkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti