lauantai 31. toukokuuta 2014

Tuplasti kakkonen

Kauden toinen kokonaiskisa on takana ja mukana tällä kertaa oli Pikku Otto alue noviisiluokassa ja ensimmäistä kertaa pikkuponipari Aarteen Viuhti ja Kotimäen Tigeress alue helppo poniluokassa. Loimihaassa järjestetty kilpailu oli kaksipäiväinen eli lauantaina ajettiin koulu- ja tarkkuusosakokeet sekä sunnuntaina maraton.

Otto oli koulukokeessa taas oma reipas itsensä, vaikka terävin kärki menikin ohi kun jouduttiin vähän odottelemaan ennen koulukokeeseen menoa. Tällä kertaa Otto oli melko tasainen ja kulki omalla moottorilla, vaikka muodossa vielä onkin toivomisen varaa. Mutta tästä on hyvä jatkaa, ainakin Ypäjällä kadoksissa ollut reippaus on palannut.  Koulukokeesta jatkettiin suoraan tarkkuuskokeeseen, missä Otto jatkoi reipasta linjaa ja rata olikin erittäin sujuva ja puhdas. Koulukokeesta tuli voitto ja tarkkuudesta toinen sija, joten erittäin mainio päivä Oton osalta. Seura- ja noviisiluokissa oli myöskin valjakkotarkastus, jossa meidät palkittiin kolmansina.


Parin koulukoe oli kuskille kunnon aivojumppaa kun ei ole tottunut paria ajamaan. Melko hyvin kuitenkin sekin sujui, vaikka Taiga oli hieman innokas ja koitti välillä laukkailla. Tarkkuudessa oli kunnon menoa ja meininkiä, ponit suorittivat hyvällä innolla, mutta valitettavasti pari palloa putosi samalla.





Sunnuntaina oli onneksi hieman viileämpi ilma ja ukkonenkin meni yli jo aamulla niin pääsimme keskittymään maratoniin melko hyvässä säässä. Pari starttasi ensin. A-osuudella ponit olivat ihan innoissaan ja virtaa riitti. Esteetkin sujuivat melko hyvin, vaikka laukkakielto on parille aika hankala kun aina jompi kumpi koittaa pomppia laukalle. Melkein kaikki reitit olivat kuitenkin sujuvia ja ponit toimivat hyvin. Groomikin saatiin vesiesteessä hieman kastettu, ponit olivatkin mahaan asti märkiä. :D Pari pisteli kuitenkin ihan hyvin menemään, koska tuloksena oli toinen sija ja samalla myös kokonaiskisan toinen sija!


Sitten vuorossa oli Otto joka oli myös aika tohinoissaan, mutta rauhoittui sitten pienen verryttelyn jälkeen. Kuitenkin lähtölinjan jälkeen löytyi uutta virtaa ja ensimmäinen kilometri ennen ensimmäistä estealuetta mentiin melkoista hyppelyä sinne tänne. Otto oli kuitenkin hyvä ajaa estealueilla, loppua kohti hieman alkoi kiemurrella, mutta sujuvasti selvittiin kuitenkin. Maratonilla jäätiin sijoitusten ulkopuolelle, mutta kokonaiskisassa säilyttiin sijoilla ja Otollekin tulokseksi toinen sija!





Hieno viikonloppu siis kaikenkaikkiaan takana, kiitos hevosten omistajille hienoista poneista ja tietysti groomeille Lauralle ja Jemille, että roikuitte mukana :D Seuraavaksi kolmen viikon päästä Urjalassa tämän kauden ensimmäinen kolmepäiväinen kisa, samat ponit mukana, mutta kaikki siirtyvät seuraavalle tasolle









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti