maanantai 8. syyskuuta 2014

Suomenhevosten kuninkaalliset

Ypäjällä Suomenhevosten kuninkaallisissa järjestettiin yksipäiväinen valjakkokilpailu, jossa ajettiin aamulla koulukoeja iltapäivällä yhdistetty tarkkuuskoe ja minimaraton. Kilpailu oli avoin vain suomenhevosille, joten mukana oli Pikku Otto helpossa alueluokassa.

Aamu aikaisin koulukokeella, jossa Otto toimi melko kivasti. Keskittyi hyvin tehtäviinsä ja kuunteli tarkkaan, hieman olisi saanut vielä olla tarmoa enemmän. Ohjelma sopi Otolle hyvin, koska siinä on tarpeeksi tekemistä. Tuloksena kuitenkin osakokeen voitto ja 57,75vp.

Otto sai odotellessa levätä ja mutustella heiniä, kun kuskille vuorossa oli tarkkuusradan ja maratonesteiden opettelu. Tarkkuus oli mielenkiintoisessa paikassa, Hevosopiston päärakennuksen puistossa, jossa keilojen lisäksi piti ottaa huomioon pensaat, puut ja lyhtypylväät sekä keskellä kulkeva hiekkatie. Kuitenkin rata oli hyvä ajaa ja ainakin se oli mieleenpainuva kokemus. Tarkkuudessa Otto olisi saanut edetä hieman paremmin ja oli siksi hieman kiemura, kuitenkin suhteellisen sujuva rata ja tuloksena yksi pallo alas ja toinen sija.

Puistosta jatkettiin suoraan maratonin esteosuudelle, jossa oli kolme estealuetta. Loivat ylämäet tekivät reitin melko raskaaksi, mutta Otto suoriutui kuitenkin hyvin. Estealueilla oli hieman liikaa taipumista ja melko kiemuraiset reitit, mutta suurimman ongelman aiheutti vesieste, jossa Otto päätti tällä kertaa, ettei mene lähellekään vettä. :D no uusien reittivalintojen ja pienten suostuttelujen jälkeen siitäkin selvittiin ja tiedetäänpähän ainakin mitä täytyy seuraavaksi treenata...

Kokonaiskilpailussa kuitenkin toinen sija ja palkintojen jakoon päästiin sitte vihdoin ja viimein oikein derby-kentällä. Siellä Otto vielä innostui ja meinasi esitellä vähä taitojaan kunniakierroksellakin :D Pitkä päivä nuorelle hevoselle, mutta tulipahan kokeiltua tällainenkin kilpailumuoto. Ensimmäistä kertaa mukana ollut groomi Maijukin pysyi hyvin kyydissä ja hoiti hommansa hienosti!
kuvat: Anu Lehtimäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti